5 viktige fordeler med dans

Det kan høres ut som en selvfølge at dans har positive effekter for både kropp og sjel, men det skader ikke å minne seg selv på at dans kan bidra til både fysisk og psykisk helse. Uansett om du driver med profesjonell selskapsdans, bare tar noen dansetrinn i helgen eller er en aktiv amatør, dans bidrar positivt i livet ditt.

Fysiske fordeler

Det finnes flere åpenbare fysiske fordeler med dans, uansett hvilket nivå du er på og hva målet ditt med dansen er:

  • For det første er dans helt enkelt en effektiv form for fysisk trening. Vanlig selskapsdans gjør deg kanskje ikke like svett som en joggetur, men det er god bevegelse som bidrar til å holde kroppen i form. Dans på profesjonelt nivå er selvfølgelig ekstremt fysisk krevende, og står ikke tilbake for noen andre idretter
    .
  • Bevegelsene i ulike danseformer bidrar til å holde musklene dine fleksible, og kan gi deg bedre balanse og holdning. Det er noe alle trenger, uansett alder. En ytterligere fordel med den middels høye fysiske belastningen, er at den både forbrenner fett effektivt og dessuten forårsaker færre skader enn mer belastende idretter.

Fordeler for humøret

Fysisk og psykisk helse henger tett sammen, og dans er ikke noe unntak i denne forbindelse. Å danse kan helt enkelt gjør deg i bedre humør og bidra til økt livskvalitet.

  • På lik linje med annen fysisk aktivitet, gir dans økte nivåer av for eksempel serotonin og dopamin i hjernen. Det gjør oss rett og slett mer lykkelige, og bidrar til et stabilt humør.

  • Det er forskere som mener at dans bidrar til at i blir mer kreative. Dans består ikke bare av faste trinn og regler, men gir også mye spillerom for å utfolde seg kreativt – og få utløp for egne følelser og tanker gjennom dansen.

Sosiale fordeler – uansett hvor i verden du er

Dans er på mange måter et universelt språk, som kan føre mennesker fra ulike land, kulturer og plasser i livet sammen:

  • Uansett om du møter noen som du danser med i byen du bor, eller danser med noen i et fremmed land der du ikke kan et ord av språket, er dans en form for kommunikasjon. Hvis du kan, og ikke minst tør, å danse vil det helt enkelt være lettere for deg å møte og bli kjent med nye mennesker.

Det finnes selvfølgelig et utall andre fordeler med dans, men oppsummert er det altså mulig å si at den som danser aktivt både holder seg fysisk og psykisk i god form, og har lettere for å komme i kontakt med nye mennesker. Det er egentlig alt det man trenger i livet, og du får altså alt dette takket være noen enkle dansetrinn.