De beste danseshowene på TV

Hvis noen i begynnelsen av 2000-tallet hadde hevdet at selskapsdans skulle bli populær underholdning, da hadde du sannsynligvis sett rart på han eller henne. Likevel er Skal vi danse et av de aller mest suksessrike underholdningskonsept på norsk tv, programmet har faktisk vært på luften helt siden 2006.

For deg som vil oppleve litt ekstra spenning mellom rundene på dansegulvet, er det mulig å satse noen kroner på hvem som skal gå av med seieren. Du kan virkelig spille på nesten hva som helst på Fansbet.

Skal vi danse

Skal vi danse er uten tvil det store trekkplasteret innenfor TV-programmer med dans som tema i Norge. Det er noe med kombinasjonen av klassisk selskapsdans, som de fleste har et forhold til, og kjendiser sammen med profesjonelle dansere, som virkelig treffer folk.

Det kan selvfølgelig hevdes at dansen noen ganger kommer litt i bakgrunnen, med mye fokus på kjendisene og diverse konflikter. Frank Løkes opptreden er et godt eksempel på dette, der det var turene rundt hans deltakelse i programmet som fikk overskrifter.

Dansemiljøet har likevel mye å takke Skal vi danse for. Det har uten tvil økt interessen for tradisjonell selskapsdans, og noen av de profesjonelle danserne har blitt nesten like store kjendiser som sine partnere.

Dansefeber, So You Think You Can Dance

Det er sikkert mange som fortsatt husker Dansefeber på TVNorge, men det er faktisk så langt tilbake som i 2006 og 2007 at programmet ble sendt i en norsk versjon. Etter to år med en rent norsk versjon ble det sendt en felles skandinavisk versjon i 2008, før norske seere nå må ta til takke med noen av de engelske formatene.

Dette formatet kan hevdes å være noe mer rettet mot de som er genuint interessert av dans, uten noen innslag av kjendiser og diverse skandaler som i Skal vi danse.

Norske talenter

Et program som har hatt noe mer fremgang enn Dansefeber, er Norske talenter på TV2. Det har ikke vært sendt hvert år siden starten i 2008, men byttet på med andre konsepter som for eksempel The Voice. På Norske talenter er det selvfølgelig heller ingen begrensning til dans, det kan være alt fra sang og dans, til trylleri og så videre.

Til tross for konkurransen fra et bredt utvalg av ulike artister, har dansere vært med i toppen flere ganger. Tilbake i 2011 var det danseren Daniel J. Elmrhari som stakk av med seieren, og i 2017 kom dansegruppen Gemini Crew på en andreplass.

Er det rom for et nytt konsept med fokus på dans?

For deg som kanskje ble overrasket over at det faktisk er så lenge siden Dansefeber gikk på norsk TV, hadde det vært mulig å lansere et tilsvarende konsept i dag? Det hadde kanskje vært vanskelig, sammenlignet med Skal vi danse ville et mer rendyrket program med dans som tema hatt en yngre målgruppe.

Sannsynligvis har en stor del av publikum som vil følge med på moderne dans, flyttet over til andre plattformer som YouTube og andre strømmetjenester. Det er kanskje der vi vil se det neste store dansekonseptet rettet mot norske seere?