Er det mulig å lære seg å danse på nett?

I 2022 er det mulig å gjøre alt mellom himmel og jord på nett, fra å jobbe på hjemmekontor til å få tilgang til en uendelig verden av underholdning. Dessuten er det såkalte metaverset, med forskjellige virtuelle opplevelser, i vinden som aldri før. Men hva betyr denne utviklingen egentlig for dans, er det mulig å lære seg danseteknikk og nye dansetrinn digitalt?

Åpenbare fysiske begrensninger

Til å begynne med er det greit å ta for seg de åpenbare fysiske begrensningene som følger med å eventuelt prøve å lære seg å danse via tjenester på nett. Særlig pardans forutsetter helt enkelt et samspill med minst ett annet menneske, i den forbindelse kan nettbaserte dansekurs få en relativt stor utfordring.

Denne problemstillingen er selvfølgelig ikke unik for dans. Noen opplevelser har kunnet overføres til nett på en relativt sømløs måte, casino- og nettspill er et godt eksempel.Leker med for eksempel en bonuskode fra https://bonuskodebet.com/, vil selv den digitale opplevelsen i livespill henge godt sammen med det som skjer i den fysiske verden.

Moderne dans, ballett og andre typer dans

Gitt innlysende begrensninger når de gjelder pardans, er det ikke så rart at de tjenester som finnes på nett har fokus rettet mot dansestiler som hip hop, jazz, moderne dans og house. Det er flere fordeler ved å velge akkurat slik dans:

  • Det blir enklere å presentere innholdet på nett når det dreier seg om dans som faktisk er mulig å vise fram fra et perspektiv, noe som ofte er en forutsetning for at resultatet skal bli ryddig.
  • Dessuten er det selvfølgelig både enklere og mer naturlig for personen som faktisk skal danse foran en stor eller liten skjerm. Det kan høres åpenbart ut, men dans som forutsetter store bevegelser vil gjøre det vanskelig å følge med på innholdet.

I tillegg er det verdt å merke seg at flere av tjenestene som leverer nettbasert dans også har fokus på trening. Det betyr at nøyaktige trinn og bevegelser ikke alltid er det aller viktigste aspektet.

Noen konkrete eksempler – STEEZY, Cli Studios

Det finnes faktisk relativt mange kurs og tjenester å velge mellom, særlig hvis du også tar med typiske treningssenter og bredere tjenester med forskjellige nettkurs. Et par eksempler på gode spesialiserte tjenester er:

  • STEEZY trekkes av mange frem som et svært godt utgangspunkt. Du kan velge mellom program på flere forskjellige nivåer, og tjenesten har over 1500 leksjoner tilgjengelige per 2022. Dessuten er det mulig å følge innholdet på både mobil, nettbrett og TV via Chromecast.
  • CLI Studios er en annen av de ledende tjenestene, med over 1000 leksjoner spredt over et bredt utvalg dansestiler. Denne tjenesten har mer fokus mot deg som allerede driver med dans, CLI Studios skryter av at de er laget for dansere av dansere.

Oppsummert: ja, det er uten tvil mulig å lære seg både grunnleggende dansetrinn og litt mer avanserte teknikker på nett. Derfor kan nettbaserte danseleksjoner fungere som et godt komplement til annen undervisning.